חקלאות ב-2018: לא מה שחשבתם
הידרופוניקה, לא זה לא שם של מחלה
חקלאות נתפסת בעיני רבים כתחום מיושן וכמקצוע לא פופולרי, בעיקר בקרב בני הנוער; אבל התיכוניסטים מכפר הנוער החקלאי "בן שמן" מחוברים לאדמה ממש כמו פעם, ובעזרת הטכנולוגיה של ימינו הם בדרך להיות אלו שיפתרו את בעיות המחסור במזון, שצפוי לגדול בעתיד.
היום מילת המפתח היא "הידרופוניקה", התלמידים מגדלים עלים ירוקים כמו חסה, בצל ירוק, נענע ופטרוזיליה על מים, מצע מנותק מקרקע. "זה מהווה חיסכון אדיר במים, פי 8 יותר תוצרת לשטח נתון, ומשך הגידול קצר יותר מאשר בגידול המסורתי" מסביר אבי שרר, מנהל המשק החקלאי בכפר הנוער בן שמן "התלמידים לומדים את שיטת הגידול הייחודית הזו, שהיא המילה האחרונה בחקלאות".
עמית חורי (16) תלמיד כיתה י' בבן שמן "במים יש כל מיני חומרי הזנה שמאפשרים לצמחים ולעלים הירוקים לגדול בצורה טובה יותר כמו תוספות ברזל. הכל ממוחשב- אנחנו שולטים בטמפרטורות וברמת החמצן של המים והחממות באמצעות מחשבים... חלק ממה שאנחנו מגדלים, הולך לחדר האוכל של כפר הנוער, כלומר אני והחברים אוכלים את זה בצהריים, חלק מהיבול נמכר לשווקים. אני עירוני אך בהחלט רואה את עצמי ממשיך לעסוק בחקלאות".
תותים על קירות
את התותים והרוזמרין שמגדלים בכפר הנוער מוסינזון בהוד השרון משקה התלמיד מיכאל גנקין (18) על ידי לחיצת כפתור באפליקציה. ואם תהיתם איפה התותים גדלים - זה נעשה על הקירות והגגות של בית הספר. התחום הזה נקרא אגרואקולוגיה עירונית - תחום חדשני העוסק בגידול פירות וירקות על קירות, גגות ושטחים ציבוריים. "בגלל שאין בעיר מספקים שטחים לגידול אנחנו לומדים כיצד לנצל שטחים 'מתים' לצורך חקלאות והופכים קירות אפורים לירוקים".
לכתבה המלאה מתוך ישראל היום, לחצו כאן