סל תמיכה לצעירים עם קשיי קשב וריכוז
אחד התסכולים הגדולים שחווה כל מי שיש לו הפרעת קשב וריכוז הוא שיש פער תמידי בין היכולות והמוטיבציה לבין הביצועים בשטח, דבר שמתבטא בתחושת תסכול תמידית. הביטוח הלאומי מאמין בצעירים או בסטודנטים עם הפרעת הקשב. הוא מאמין שהיכולות והמוטיבציה הטמונים בהם יכולים להביאם להצלחה בלימודים ובהמשך בהשתלבות בשוק העבודה. במקביל לכך הם מכירים בקשיים המיוחדים בהשתלבות של צעירים בעלי הפרעות קשב במסגרות אקדמיות או מקצועיות, ולכן הביטוח הלאומי נותן הכוונה וסיוע בלימודים מתוך אמונה שהצעיר או הסטודנט יצליח בלימודים ויוכל להשתלב בעתיד בשוק העבודה.
אם אתם בעלי הפרעת קשב, על מנת לממש את הסיוע הזה, כל שעליכם לעשות הוא להגיש בקשה לביטוח לאומי וייתכן שתמצאו זכאים להטבה שיכולה להגיע לעשרות אלפי שנים בשנה (מימון שכר לימוד, מגורים בקרבת מקום הלימוד, קצבת שיקום: קצבה חודשית המיועדת לפנות את הצעיר ללימודים ולא לעבודה ועוד).
המוסד לביטוח לאומי יודע לעבוד על פי ההגדרות שלו של האוכלוסיה, והפרעת הקשב והריכוז מוגדרת בהתאם, על פי חומרתה ועל פי אחוזי הנכות הנגרמים ממנה. לכן... אל תבהלו מהמסלול אותו אתם צריכים לעבור:
כאמור, בשביל להגיע לשיקום יש צורך בהגשת בקשה לקביעת נכות רפואית. לאחר הקביעה הרפואית נבדקת הבקשה השיקומית ורק מי שהוועדה הרפואית קבעה לו 20% נכות ומעלה יכול להיות זכאי לשיקום. זה לא אומר שאתה נכה, זהו סוג ההגדרה שהביטוח לאומי יודע לתת. אחוזי הנכות יכולים לכלול נכות בשל לקות הקשב- כמו גם קשיים גופנים נוספים שיכולים להיות לך (מפציעה וכו'). במידה והגעת ל 20% נכות, אתה זכאי לסל שיקום, לרוב לתקופה מוגדרת של מספר שנים של הלימודים באוניברסיטה.
יש למלא את הטופס של הבקשה בהכרה בנכות ולצרף אליו אבחונים, חוות דעת של רופא, בהמשך תוזמן לוועדה רפואית (הוועדה כוללת לרוב רופא ומרכז וועדה) ויקבעו לך אחוזי נכות. אם יש לך 20% או יותר, יש סיכוי שתוכל לממן כך את הלימודים, לקבל קצבה חודשית לתקופת הלימודים, לקבל מחשב נייד ועוד דברים שיעזרו לך להשתלב בלימודים.
לבקשה הראשונה שיש להגיש - לחצו כאן
ניתן לקבל עזרה והכוונה במילוי הטופס בעמותת "קווים ומחשבות"