סדנאות בנושא טיפול משפחתי מבוסס התקשרות בהנחייתו של Dr. Dan Hughes
כפרי הנוער > לוח אירועים > ימי עיון וכנסים מקצועיים חיצוניים > ארכיון אירועים > סדנאות בנושא טיפול משפחתי מבוסס התקשרות בהנחייתו של Dr. Dan Hughes
סדנאות בנושא טיפול משפחתי מבוסס התקשרות בהנחייתו של Dr. Dan Hughes
אודות הסדנה
הסדנה טיפול משפחתי מבוסס התקשרות בהנחייתו של Dr. Dan Hughes תתקיים בימים שני ושלישי, 10 - 11 במרץ, 2014, בשעה 9:00, באודיטוריום איבצ'ר בקמפוס הבינתחומי, רחוב כנפי נשרים, הרצליה.
ההרשמה לכנס הינה בתשלום מראש בלבד ותתאפשר עד לתאריך 2 במרץ 2014 באתר הרישום: www.idc.ac.il/AFFamilyTherapy
לפרטים נוספים על הסדנאות - לחצו כאן
לפרטים נוספים על הסדנאות - לחצו כאן
המודל של טיפול משפחתי ממוקד התקשרות של ד"ר דן יוז
מאת: פרופ' אסתר כהן
עבודתו של ד"ר דן יוז ממלאת חלל בולט בתחום הטיפולים החדישים המבוססים על תאוריית ההתקשרות שהתפתחו בשנים האחרונות: טיפול בבעיות ילדים בגילאי טרום בי"ס, בית הספר וגיל ההתבגרות. בין הטיפולים הממוקדים ברגש שפותחו למבוגרים ולזוגות לבין הטיפולים ביחסי תינוק וילד-רך והורה היתה חסרה, עד לעבודתו של ד"ר דן יוז, מסגרת אינטגרטיבית רחבה, סיסטמתית וישימה קלינית לעבודה על בעיות ילדים ויחסי הורים-ילדים.
נחשפתי לעבודתו של יוז באמצעות ספריו והקלטות הטיפוליות שלו ובאמצעות ההתרשמויות מהסדנאות שלו שזכו לשבחים על ידי קולגות מארה"ב ומהארץ. התרשמתי בעיקר מהיכולת הכפולה שלו: מחד ליצור קשר עם הורים (כולל הורים קשים במיוחד) שהוא אמפטי, מעורר בטחון, מגייס, מגרה רפלקטיביות ומוביל לעיבוד רגשי. ומאידך יכולתו ליצור קשר עם ילדים, (כולל שתקנים, זועמים או דווקאיים) לדובבם ולדבר אותם.
יתר על כן, שקולי הדעת הקליניים הסיסטמתיים שמפעיל כדי לחבר ביחד, ברמת עומק, את עולם ההורים ועולם הילד, מעוררים התפעלות ביישומם היצירתי ובחוויה הרגשית המתקנת המוענקת לחברי המשפחה המטופלים. יוז משתמש בידע תיאורטי ומחקרי עדכני מן הגישה המשפחתית, מתאוריית ההתקשרות, מהגישה ההתייחסותית, מהגישה הנרטיבית, מתחום מדעי המוח ומתחום הטראומה. המודל האינטגרטיבי שיצר ניתן ללמידה, להפנמה וליישום קליני בזכות הבהירות שלו ובזכות יכולתו להדגים את עקרונות העבודה הטיפולית.
קלינאים שמתנסים בארץ ביישום גישתו חווים צמיחה משמעותית באיכות עבודתם ובהישגים הטיפוליים. עקרונות ה-PACE שמתייחסים לשימוש במשחקיות, קבלה, סקרנות ואמפטיה במסגרת הטיפול ודרכי הקידום של דיאלוג אפקטיבי-רפלקטיבי בין הורים וילדים הם בעלי תרומה משמעותית למטפלים במשפחות הפונות עם קשיים בהורות וקשיים של ילדיהם.
יוז עובד עם בעיות התנהגות והסתגלות של ילדים במשפחות "רגילות" וגם ידוע בעבודתו עם משפחות מאמצות, אומנות ומשפחות של ילדים שהוצאו מהבית. בזכות רוחב היריעה שלו, הסדנא תתרום לדעתי הן למטפלים צעירים יחסית והן למטפלים מנוסים. היא תעורר השראה אצל אנשי מקצוע העובדים עם הפניות של ילדים ומחפשים אינטגרציות טובות יותר בעולם הטיפולי הפלורליסטי של העידן שלנו, ביחד עם העשרה וגירוי היצירתיות הקלינית.