עשו זאת בעצמכם: בני נוער שמתקנים מחשבים ותורמים אותם לקהילה
על פי נתוני משרד הרווחה, בישראל חיים מעל ל־2 מיליון ילדים ובני נוער. מתוכם כ־330,000 ילדים ובני נוער מצויים במצבי סיכון ומצוקה. מצבי הסיכון באים לידי ביטוי בניתוק ממסגרות נורמטיביות ופוגעים ביכולתם לממש את זכויותיהם הבסיסיות לביטחון, הגנה וכבוד. חלקם מגיעים למוסדות סגורים, אחרי שהתגלגלו בין אינספור מסגרות וביצעו עבירות קשות.
בהנחה שידיו של משרד הרווחה מלאות, מה עושים בישראל 2016 למען מי שכונו בעבר "נוער שוליים" כדי לצייד אותם בכלים שיהפכו אותם לאזרחים טובים?
לצד פעילויות של עמותות, הפועלות מי בסתר ומי עם מכבשי יחסי ציבור, נעשית שורת פעולות יומיומיות על ידי חברות שונות, חלקן מסחריות, הכוללות בין היתר שילוב בשוק העבודה והכנה בסיסית לחיים.
ענת נחמיה לביא, מנכ"לית הפורום הציבורי – כפרי הנוער והפנימיות בישראל, טוענת שבמדינת ישראל ההצלחה של בני הנוער נתפסת בהתאם להצלחה בבחינות הבגרות, אבל מדובר בטעות בסיסית שפוגעת בילדים ובבני נוער רבים. הפורום הציבורי הוא שותפות של פילנתרופים ובעלי עניין שחברו יחדיו כדי להשפיע על מדיניות הממשלה בנושא כפרי הנוער והפנימיות. מטרת הפורום היא שילדים במוסדות אלה יזכו לתנאים ולמשאבים העונים לצרכים שלהם במטרה שיזכו בעתיד להשתלב בצורה מוצלחת בחברה כבוגרים.
"לא כל אחד יכול או רוצה להשיג את תעודת הבגרות העיונית. למעשה, כמחצית מבני הנוער בישראל. רבים מהם מוגדרים בני נוער בסיכון, אינם זכאים לתעודת בגרות מסיבות שונות ולכן הם נמצאים בסכנה שלא יוכלו להשתלב בחברה בצורה מוצלחת כבוגרים. על מנת שבני הנוער האלה יוכלו להצליח בעתיד, צריך לאפשר להם את זכות הבחירה האמיתית והחופשית. אם זה לשנן חומר עיוני ואם זה לבחור מסלול מקצועי".
לכתבה המלאה מתוך מעריב - לחצו כאן
בתמונה: ענת נחמיה לביא, מנכ''לית הפורום הציבורי